Frederiksberg skal være Danmarks grønneste kommune

Vi skal have flere grønne områder og et lavere C02-udslip. Jeg vil sætte klimaet øverst på den politiske dagsorden.

40% af vejen til et CO2-neutralt samfund kan nås af verdens byer. På Frederiksberg har vi derfor en unik mulighed for at vise vejen og blive Danmarks grønneste kommune med flere grønne områder og den mest ambitiøse klimapolitik. Siden jeg var 11 år, så har klimaet været min vigtigste mærkesag. 

Vi skal have flere træer og mindre grå beton ved at bygge bæredygtigt. Vi skal tænke CO2-priser ind i alle køb og beslutninger af kommunen, så vi ikke bare tager de billigste, men de grønneste valg. Og vi skal have mere cyklisme, flere elbiler og mere energirenovering.

Fra Nordens Plads til Nordens Park
I alt for mange år har Nordens Plads fået lov til at stå hen som en blæsende parkeringsplads, der virkelig trænger til ny byudvikling og smukkere grønt miljø. Kommunen ejer ikke grunden endnu, men vi kan være med til at skubbe på for, at den bliver grønnere. Min vision er, at vi på sigt skal eje grunden og skabe endnu et smukt grønt område på Frederiksberg, der passer med vores by.

CO2-pris på alle indkøb og beslutninger.
Danmarks kommuner køber årligt ind for svimlende 100 milliarder kroner. Når Frederiksberg køber ind på vores institutioner, skoler og kommunale tilbud, så har det derfor en stor Co2-påvirkning. Alt forskning peger på, at CO2-afgifter er den mest effektive både at sænke udslippet. Jeg synes vi skal gå forrest lokalt.

Derfor synes jeg, at Frederiksberg kommune selv skal vægte Co2-belastningen hver gang vi køber ind, så vi ikke bare køber de billigste produkter, men de grønneste. Det vil både bringe vores egen CO2 ned, men også skabe et marked for nye grønne produkter.

Flere træer – Mindre beton

Noget af det bedste ved Frederiksberg er vores mange træer. Dem skal vi have flere af, men vi skal også bruge langt mere træ i vores byggeri. Jeg er dødtræt af store betonbyggerier, der skaber et grimt byrum og som har en kæmpe belastning på klimaet i form af Co2-svinende beton. I dag står nybyggeri for 11% af en globale CO2-udledning og ved at bruge mere træ, så kan vi spare næsten halvdelen. Og i dag er det muligt at bygge lige så højt, sikkert og hurtigt i træ som i beton. Når vi selv bygger på Frederiksberg, så kan vi vise hvad der muligt.

Derfor synes jeg, at vi skal gøre langt mere brug af træ i byggeriet og skubbe på for, at der bygges mere bæredygtigt. Særligt, hvis der skal bygges på Hospitalsgrunden.

Jeg arbejder for:

  • Flere træer – mindre beton.
  • At Nordens Plads bliver til Nordens Park.
  • CO2-pris på alle indkøb og beslutninger.
  • Flere energirenoveringer, mere cyklisme og bedre forhold for elbiler.